Saláták
Nyers céklasaláta!
Hozzávalók:
3 db nyers cékla
1-2 db közepes alma
1 közepes szál sárgarépa
Ízesítésre: pici só, őrölt kömény, őrölt bors, citromlé, olívaolaj (vagy más hidegen sajtolt olaj), kevés méz, adható hozzá lila hagyma is
Elkészítése:
A tisztított sárgarépát finomra reszeljük sajtreszelőn, az almát és a megmosott, hámozott céklát almareszelőn reszeljük le.
Ízesítjük tetszés szerint, majd hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízei.
Nem fontos reszelni, fel is kockázhatjuk, vagy vékonyan szeletelhetjük a hozzávalókat.
Ecetes tormát is adhatunk hozzá, friss kakukkfüvet, vagy kis zellert, fokhagymát, fekete retket, majonézt tejföllel, joghurtosan, kinek mit enged meg az étrendje.
Citromlé helyett lehet narancslével ízesíteni, vagy almaecettel, vörösborecettel, balzsamecettel.
Aprított, vagdalt diót, mandulát is keverhetünk bele, napraforgómagot, adhatunk hozzá egy kis mazsolát.
Készíthetjük úgy is, hogy sárgarépa helyett savanyú káposztával, vagy lila káposztával keverjük.
Azonnal fogyasztható, de ha állni hagyjuk, jobban összeérlelődnek az ízei.
Köretnek, vagy önálló fogásnak is nagyon finom, szendvicsekhez, húsokhoz egyaránt!
Forrás: Reformnasik, Mariann