Zsemlék
Sajtos-szezámmagos ropogós
Hozzávalók: 10 ek szezámmag, 1/4 tk sütőpor, 3 tojás, só, szerecsendió, kevés erőspaprika, 10 dkg reszelt sajt.
A sütőt előmelegítjük 180 ¤. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a többi hozzávalóval összekeverjük, hozzáadjuk a fehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal kiadagoljuk, helyet hagyva közöttük. Finoman le is lehet lapítani, hogy a korongok vékonyak legyenek. Sajttal megszórjuk, és kb 20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a szélük már barna, és a kekszek teljesen ropogósak.
Teljesen kihűtve zárt dobozban tároljuk.(fontos, hogy igazán kihűljön, különben megpuhul.)
Forrás: Paleolit szakácskönyv
Lenmagos zsemle
Hozzávalók: 10 dkg lenmagpehely (turmixban porítva a mag), 10 dkg kókuszliszt, 2 ek utimagfű, 1 ek chia mag, só, 1 tk szódabikarbóna, 2 tk almaecet, 2 dl víz 3 tk kókuszkrém,2 tojás.
Jól összedolgozzuk, vizes kézzel zsemléket formázunk. 180 ¤ légkeveréses sütőben 40 percig sütjük.
Találtam!
Kenyér helyett!
Az összetevők:
20 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
3-4 g sütőpor
3 ek őrölt lenmagpehely
3 ek őrölt tökmag
1 tk őrölt kömény
kevés só
2 tojás
Így készül:
Minden alapanyagot össze kell gyúrni, majd kis golyókat formázni belőle, sütőpapírba tenni és a muffin sütőben 20 perc alatt megsül. A sütőt 200 fokra elő kell melegíteni.
És ezt lehet variálni.
20 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
3-4 g sütőpor
3 ek őrölt lenmagpehely
3 ek őrölt tökmag
1 tk őrölt kömény
kevés só
2 tojás
Így készül:
Minden alapanyagot össze kell gyúrni, majd kis golyókat formázni belőle, sütőpapírba tenni és a muffin sütőben 20 perc alatt megsül. A sütőt 200 fokra elő kell melegíteni.
És ezt lehet variálni.
Forrás: https://meggyogyulok.blogspot.hu/
Még nem próbáltam, de kifogom!